Minden ami
kert

Minden ami kert
Kerti aprítók, szecskázók, komposztálók
A kertben keletkező hulladékot könnyen újra hasznosíthatja, és értékes anyaggá alakíthatja át további felhasználás céljából – faforgács, komposzt. Ez egyben megoldást is jelent a sövények, fák metszéseiből származó ágak elhelyezésének problémájára, hisz nincs szükség a gallyak égetésére, ezzel is hozzá tud járulni a levegő tisztaságához. A kerti aprítókkal történő feldolgozás egy kiváló ökológiai megoldás.

Kerti aprítógépek

A két késes tárcsa, amellyel ezek a gépek fel vannak szerelve, apró darabokra zúzzák az anyagot. A keletkező pépet a törőgép típusától függően műanyag dobozba vagy szövetzsákba gyűjtik. A zúzott hulladék lényegesen gyorsabban bomlik le a komposztálóban, vagy díszvirágok, díszfák környezetében mulcsként használható.

Kerti szecskázók

Fogazott hengert használnak a hulladékfeldolgozáshoz. A kapott pép nagyobb, és felhasználható a kertben mulcsként vagy talajtakaróként is. Az aprítógépek alapfelszereltségként túlterhelés- és hátramenet védelemmel vannak felszerelve, ami a zúzóberendezésben elakadt ág kiszabadításához szükséges.

KERTI APRÍTÓK

Erőteljes elektromos szecskázó akár 2800 W-os elektromos motor bemenettel.

A fogazott henger, amelyet ez a modell aprításra használ, akár 44 mm átmérőjű ágak feldolgozására is alkalmas.

kerti aprítók és szecskázók


A fa metszési munkálatai vagy a tűzifa előkészítése után a keletkezet kerti zöld hulladékok tárolása kihívást tud jelenteni. A frissen vágott ágakat nehéz elégetni, sőt bizonyos területeken a rendeletek is tiltják. Az ágak komposztálása nem kivitelezhető, az elszállításuk is körülményes és megterhelő feladat lehet, nem kevés költségekkel számolva. A kerti aprító, szecskázó készülékek könnyedén megoldják ezt a problémát.

A FIELDMANN elektromos aprítógépei a cserjék és fák ágait dolgozzák fel, amelyeket forgókések segítségével apró darabokra zúznak. A keletkező pép, amelyet műanyag dobozba vagy textilzacskóba gyűjtenek, komposztálható vagy akár talajtakaróként is használható virágágyásokban, ahol meg akarja akadályozni például a gyomnövekedést.

A szecskázok által keletkezett törmelék, a talajtakaráson túl, ideális kályhák, kazánok begyújtására is. A szecskázó nem töri össze az ágakat, hanem egy lassan forgó fogasrendszer segítségével, nagy forgácsdarabokra töri, amit egy műanyag dobozba gyűjt össze. A FIELDMANN kerti szecskázógép akár még a 44 mm átmérővel rendelkező ágakkal is képes felvenni a harcot, „önetető” funkcióval, hátramenet- és túlterhelés elleni védelemmel is rendelkezik.

 

Széles betöltőnyílás

  • A Fieldmann kerti aprítók akár 44 mm vastag ágakkal is megbirkóznak.

Kétkéses rendszer

  • A tökéletesen apróra vágott kerti hulladékot nem feltétlenül kell komposztként felhasználni – akár talajtakaróként, a gaz növekedésének megakadályozására is alkalmas.

Munkavégzés akár takarítás nélkül

  • Az aprítók nagyméretű gyűjtővel rendelkeznek a keletkezett hulladék felfogásához.

Acélból készült daráló kések

  • A lassan forgó aprítóhenger által felaprózott kerti hulladék darabjai nagyobb méretűek és szárítás után remekül alkalmazhatók fűtéshez.